Tips när du ska marknadsföra din egna hemsida

Har du skapat en snygg hemsida? Vad roligt, då gäller det bara att nå ut med den hemsidan till den målgrupp som du vill ska se den. Detta kan vara personer som du vill informera med hjälp av innehållet på din hemsida. Det kan också vara potentiella kunder till ditt företag. Vilka dessa personer än är så finns det smarta sätt att nå ut till dem genom bra marknadsföring. För att marknadsföra din hemsida behöver du inte lägga ned en massa pengar. Det finns faktiskt en hel del du kan göra själv och det alldeles gratis.

shutterstock_337921478Se till att synas på social medier

Det finns många typer av hemsidor, läs mer på christiaan.nu om detta. Gemensamt för dem alla är att de mår bra av att synas på sociala medier. Om du använder dig av dessa kommer du snabbt och effektivt att nå din målgrupp. På Facebook kan du skapa en egen sida för din hemsida och dessutom sedan se statistik över dina besökare. Att konvertera besökare från din Facebooksida till din hemsida är inte heller speciellt svårt. Detta kan du göra genom att länka till sidan och med text som lockar människor att klicka vidare. Andra sociala medier som är bra att använda sig av är till exempel Instagram och Snap chat.

Använd ditt nätverk

De flesta människor har någon form av nätverk kring sig. Det kan vara arbetskamrater, familjemedlemmar eller personer i en förening du är med i. Underskatta inte dessa nätverks kraft. Berätta om din hemsida och be människor i din närhet att dela med sig av den. Idag sker mycket marknadsföring på dessa två sätt som vi nämnt: genom sociala medier och genom word of mouth-metoden. Detta är två mycket kraftfulla marknadsföringskanaler som är helt gratis. Det kan vara bra att bygga upp din grund på detta sätt, speciellt innan du har samlat ihop kapital som låter dig anlita marknadsföringshjälp.